Ben jij op zoek naar een uitdagende functie als junior inkoper? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Ter uitbreiding van ons team in Duiven zoeken wij een junior inkoper die op termijn de beste deals kan sluiten en langdurige relaties met onze leveranciers kan opbouwen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het vinden van de beste inkoopmogelijkheden en het beheren van onze leveranciersrelaties. Wil jij deel uitmaken van ons dynamische team en bijdragen aan de groei van ons bedrijf? Lees hieronder dan alles over onze vacature voor:

Junior inkoper

Over Gietburg B.V.

Gietburg B.V. is onderdeel van de Gietburg Holding: een unieke samenwerking tussen verschillende bedrijven voor het ontwikkelen en vervaardigen van hoogwaardige gietijzeren producten en componenten. Door deze geïntegreerde samenwerking is er veel unieke kennis in huis.  Als Holding verzorgen wij het gehele proces van ontwikkeling tot eindproduct. Doordat alle kennis in huis is doen onze klanten hier hun voordeel mee.

Bij Gietburg B.V. in Duiven richten we ons onder andere op de wereldwijde inkoop en ontwikkeling van ons gietwerk. Daarnaast beschikt onze groep over een eigen gieterij en 2 machinefabrieken die leveren aan onze eindklanten Daf, Scania, Daimler, Deutz en Rolls- Royce.

De functie

Als junior inkoper binnen Gietburg is het jouw taak om het benodigde gietwerk en / of mechanische bewerking tegen de juiste prijzen, op het juiste moment, op de juiste plek met de juiste kwaliteit binnen te laten komen. Continu ben je op zoek naar de meest gunstige leveranciers en ben je bezig met verbeteren van de prestaties van de bestaande leveranciers. Uiteraard begin jij je carrière met een gedegen opleidingstraject, waarin je start met het kennismaken met administratieve processen. Gaandeweg krijg jij je eigen leveranciers toegewezen en kan je aan de slag met je eigen gieterijen en externe bewerkers. Samen met 2 collega’s vorm je het inkoopteam, je rapporteert aan de commercieel directeur. Je werklocatie is in de basis in Duiven, maar je bent ook regelmatig onderweg naar andere locaties binnen de groep en leveranciers.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Het opstellen en uitzetten van prijsaanvragen bij verschillende gieterijen over de hele wereld;
 • Vastleggen en beheren van prijzen en afgesproken condities in ons ERP-systeem (Microsoft Dynamics Navision);
 • Het zorg dragen voor het plaatsen, beheren en bewaken van nieuwe projecten en de toekomstige benodigdheden indekken;
 • In de aanloop van nieuwe projecten bewaak jij de levertijden;
 • Bij escalaties los jij die samen met het team op;
 • Je levert een bijdrage aan het optimaliseren en digitaliseren van het inkoopproces binnen de organisatie;
 • Uiteindelijk durf je de onderhandeling met bestaande en toekomstige leveranciers aan te gaan om een zo voordelige prijs en juiste conditie voor de materialen en/of producten te verkrijgen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding en je hebt interesse in techniek;
 • Je bent communicatief vaardig, nauwkeurig en proactief;
 • Naast het Nederlands beheers je ook de Engelse taal. Duits is mooi meegenomen;
 • Je hebt een overtuigende persoonlijkheid en staat sterk in je schoenen.

Wat bieden we jou?

Naast een gedegen opleiding en de kans om je te ontwikkelen tot volwaardig inkoper bieden we je goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Metalektro, bestaande uit onder andere een marktconform salaris, 27 verlofdagen en 13 ADV dagen en een uitstekend pensioen via PME. Daarnaast vind je bij ons een informele en prettige werksfeer. We werken samen in onze kantoortuin en we hechten waarde aan een gezamenlijke lunch en een vrijdagmiddagborrel om de week af te sluiten.

Hoe verder?

Krijg jij energie van deze uitdagende vacature? Stuur je sollicitatie naar onze HR-adviseur Anouk van Baal via personeelszaken@doesburg-comp.nl.

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Neem dan gerust contact op met Menno Wennekers 0485-348 274 of mail m.wennekers@gietburg.nl.