Werken als Project Engineer bij Gietburg b.v.

Ik werk inmiddels geruime tijd binnen de Gietburg Holding waarvan de laatste vier jaar als project engineer.

Bij onze producten is de inhoudelijke kennis van de giettechnologie altijd de ingang van het commerciële proces. Vanaf het eerste nieuwe idee zijn we betrokken bij het totale traject, tot en met uiteindelijk de uitlevering van het ontwikkelde gietstuk naar de klant. De term Early Supplier Involvement is bij ons absoluut van toepassing!   

In de rol van project engineer krijg je ontzettend veel vrijheid om samen met de klant tot het ultieme ontwerp te komen. Je functioneert met een grote mate van zelfstandigheid en krijgt daarin direct veel verantwoordelijkheid. Met name het waarborgen van de kwaliteit en de voortgang van de projecten is iets waar je dagelijks mee bezig bent. Wat ik heel interessant vind in dit proces is dat je altijd verschillende belanghebbenden hebt waar je mee te maken krijgt. Niet alleen met de klant, maar ook intern spar je veel met collega’s binnen de verschillende b.v.’s.

De projecten die wij binnenhalen gaan vaak niet over één nacht ijs, maar dit zijn lange termijn projecten waarbij geanticipeerd moet worden op de toekomst. Een leuk voorbeeld hiervan is bij onze klant Deutz, waar we nu al werken aan een toekomstige motor voor 2021.

In de functie van project engineer heb je een ontzettend gevarieerde functie. Je hebt contact met klanten en leveranciers, maar bent ook zelf inhoudelijk ontwerptechnisch bezig. Daarnaast geef je sturing aan het totale project om tot een goed eindresultaat te komen. Ook het werken met internationale klanten en toeleveranciers is voor mij een erg interessant aspect van de functie.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij de Gietburg Holding. Met name de diverse technische processen, van authentiek gieten tot het high-tech bewerken van de gietstukken is iets waar ik nog elke dag enthousiast van word!”

met vriendelijke groet,

Dennis Leemrijse